frusager.blogg.se

Bebis, Toddler och Mamma. Våran vardag och mina förvirrade tankar Försöka bli miljömedveten och plastbanta. Vara en sån där präktig morsa som inte vill ha sina barn på dagis. alltid bärandes på minst ett av sina barn i ergonomisktsele eller sjal. Tygblöjor, BLW och försöka vara en så nära förälder som möjligt.

Lördags middag, Kina final

Publicerad 2014-01-11 23:10:24 i Egna rätter,

Nu är de kinesiska recepten slut i boken. De mesta gick bra några recept var katastrof men det har varitväldigt kul. Jag tror att jag börjar förstå smakerna ochhur man får någonsorts balans. Jag hoppas det i allefall!
 
I dag hade vi Mamma, Erik och Olivia över på middag! Så vid tog fram det som fanns kvar gjorde lite ändringar och experiment på tidigare favoriter och så lite nytt samt en rest. 
 
Ja ha vad blev det då? 
- vårrullar, typ exakt som tidigare recept men minus chaminjonerna och istället för böngroddar på burk hittade jag ju färska på min sista shopping runda så det blev en stor påse sådana.
- wontonsoppan, mums men fyllningen blev lite annorlunda men den var god ändå mycket god, dock tog wonton bladen slut efter en stund så resten blev små köttbullar. En del av köttbullarna stektes andra kokade med istoppande vilket. Också gav en helpannan smak till buljongen! Supergott
- tofu! Ja jag hade ju lite tofu i marinaden i går vilket resulterade i att det blev över lite. Denna tofu är ju en konserverad tofu, den delade Oliva i mindre bitar som sedan panerades ordentligt i mjöl. Stektes i samma platta som kött bullarna tidigare stekts i. Sedan panerades de igen i mjöl och friterades precis innan de serverades. 
- resterna från igår, fläskfilén kom också fram. 
- sist men inte med stekris med soja och haricots verts. 
 
Den nya wontonfyllningen samt köttbulle "degen" innehöll 350 g fläskfärs, lite räkor, 10 cm av purjolökens gröna del, 1 msk risvinäger, 1 tsk räkpasta, 2 tsk socker, 2 tsk sesamolja, 2 msk soja och 1 msk ingefära. Allt detta mixades i matberedaren super gott!
 
 
Var inte ledsna över att det är sista Kina käket för den här gången i morgon går vi in i en ny fas, det blir koreansk mat! Självklart kimchi och massor av sesam, vitlök, chili och ingefära! 
 
 

Kommentarer

Postat av: Din mamma

Publicerad 2014-01-17 21:34:39

Sååååååååå fantastiskt gott. Det godaste som jag har ätit på väldigt länge :-) Stort tack för en suveränt trevlig kväll. Vill bara tillägga att jag också hjälpte till faktiskt ;-)

Postat av: Din mamma

Publicerad 2014-01-17 21:36:24

Glömde säga att de stekta tofun var jätte goda. ♡

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fru Sager

Jag är en helt vanlig 27-åring som just nu är mammaledig med mina två små grabbar och försöker fylla vardagen med lek och bus. Få livspusslet att gå ihop med handling, städning och annat tråkigt samtidigt som man har en bebis på höften och en annan fastkramad runt benet. Till hjälp har jag min underbara och snälla livskamrat Andreas som alltid finns där. För två år sedan var jag färsk mamma och hade noll koll jag körde på instinkt nu känner jag med nummer två att jag har lite mer kött på bena. Det finns visa saker som jag vet nu som jag önskar att jag visste redan då som ny bliven mamma och kanske kan jag förmedla lite av de sakerna här i bloggen.Hoppas det blir trevlig läsning! Jag ser fram emot kommentarer och tips! Fast kommentarer om felstavning och särskrivningar kan ni skippa - Einstin hade också dyslexsi

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela