frusager.blogg.se

Bebis, Toddler och Mamma. Våran vardag och mina förvirrade tankar Försöka bli miljömedveten och plastbanta. Vara en sån där präktig morsa som inte vill ha sina barn på dagis. alltid bärandes på minst ett av sina barn i ergonomisktsele eller sjal. Tygblöjor, BLW och försöka vara en så nära förälder som möjligt.

Sakta tillbaka till jobb

Publicerad 2015-03-04 21:28:31 i Allmänt, Wilhelm,

Måndag, tisdagen den här veckan har jag inte varit mammaledig, jag har varit tillbaka på jobbet två heldagar. 

Måndagsmorgonen började med att jag satte igång larmet i butiken, i tron om att jag kom ihåg koden, vilket jag inte gjorde... Men övriga dagen gick galant. Några små fel hit och dit men annars var allt som vanligt fast ändå inte.. Saknade W som var hemma med A och hade det super bra! Lite gnällig vid läggning hade han varit men annars hade allt gått super! Det var en nedstämd mamma som kom hem till en redan sovande bebis, några tårar i köket kom det medans den som vanligt sena middagen sattes igång. 

På tisdagen kan man ju säga att jag var ännu mer vågad som åkte på studiebesök i Malmö, där huvudlagret, kontoret och flaggskeppsbutiken ligger. Ännu längre tid borta från mina älsklingar. Men för dem hade även denna dag gått galant, hade inte trott annat då W har världens bästa pappa! 

Detta var en bra provomgång för vad som väntar oss om tre veckor då jag börjat jobba och plugga igen på riktigt. 

Eftersom jag fortfarande ammar W löste vi det genom att jag några dagar i förväg fyllt upp frysen med mjölk. Men för att vara på den säkra sidan så köpte vi också ett paket ersättning, och det var tur då mjölken inte var tillräckligt. Vi har ju också börjat ge W gröt två gånger om dagen vilket gör att han ammar lite mindre på dagarna. Nätterna är fortfarande desamma ungefär, en matning har försvunnit, vilket gör att det känns som vi är på rätt väg! 

De tips som vi fick på BVC när vi diskuterade att jag skulle börja jobba snart har varit super! Tex att i god tid pröva om W tar nappflaskan, i samma goda tid pröva om jag kunde pumpa. Introduktion av mat. Eftersom vi haft god tid på oss så tror jag att det har funkat så bra bara därför! Ingen stress har helt enkelt gjort susen. 

Man målar lätt upp skräck scenarion och självklart finns det dom som råkar ut för dessa! Men i vårt fall har det varit väldigt smidigt. Och för att ammningen ska kunna fortsätta ett tag till och jag inte ska sprängas så pumpade jag även på lunchen på jobbet och när jag kom hem på kvällen. W tar idag efter två dagar med nappflaskan bröstet som vanligt igen. Väldigt skönt! 

I morgon blir det lite jobb igen men denna gång är mormor barnvakt då det verkligen var kris på jobbet. Det blir nog bra det också, men lite nervöst! 


Om

Min profilbild

Fru Sager

Jag är en helt vanlig 27-åring som just nu är mammaledig med mina två små grabbar och försöker fylla vardagen med lek och bus. Få livspusslet att gå ihop med handling, städning och annat tråkigt samtidigt som man har en bebis på höften och en annan fastkramad runt benet. Till hjälp har jag min underbara och snälla livskamrat Andreas som alltid finns där. För två år sedan var jag färsk mamma och hade noll koll jag körde på instinkt nu känner jag med nummer två att jag har lite mer kött på bena. Det finns visa saker som jag vet nu som jag önskar att jag visste redan då som ny bliven mamma och kanske kan jag förmedla lite av de sakerna här i bloggen.Hoppas det blir trevlig läsning! Jag ser fram emot kommentarer och tips! Fast kommentarer om felstavning och särskrivningar kan ni skippa - Einstin hade också dyslexsi

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela