Kenesisk friterad bläckfisk med salt och peppar





Hej
Tror denna dipp kan funka, inte testat den själv:
Koreansk dipp
RECEPTMAKARE: TAYLORTWO@RECIPEZAAR, ÖVERSATT AV MARGIT RICHERT
Portioner: 4-6
Tid: 10 minuter
Umamipackad soja, värmande sesamolja. En aning risvinäger får tungan att dansa. Chili, salladslök och vitlök ger en skön kick. Förutom att doppa mandu i kan den här såsen användas som dressing till nudelsallader (glasnudlar eller dangmyon?), till kycklingspett eller till någon annan rätt där det krävs lite extra umami för att smaklökarna ska vakna.
6 msk koreansk soja (eller ljus japansk)
3 msk vatten
1 msk risvinäger
1 msk socker
1 msk sesamolja
2 salladslökar
1 grön chili
1 vitlöksklyfta
några tag med pepparkvarnen
Blanda soja, vatten, vinäger, socker och sesamolja. Rör tills sockret löser sig.
Finstrimla salladslök 0och chili. Krossa vitlöksklyftan och hacka den yttepyttigt. Blanda ned i såsen och avsluta med lite nymald svartpeppar. Låt gärna stå och dra någon timme innan servering.
sedan finns det andra panneringar en den du gjorde, men det som är viktigst med pannering är pannera ordentligt, så att den täcker produkten ordentligt. typ lägg produkten i paneringen o täck med panering, tryck nu (ganskahårt) så att paneringen fastnar, gör detta medans du vänder produkten. du kan låta den vila o sedan kompletterings trycka på mer pannering. sedan är det viktigt att oljan är riktigt varm, så den får färg snabbt samt att den inte blir seg, går väldigt fort. Du kan använda ett kastrull lock som stänk skydd. Lyck till!/Em
Trodde inte du åt bläckfisk efter kinarestaurangen i Nynäshamn
Tråkigt när man lägger ner sin själ i maten och inget blir ätbart :'(
Jag är en helt vanlig 27-åring som just nu är mammaledig med mina två små grabbar och försöker fylla vardagen med lek och bus. Få livspusslet att gå ihop med handling, städning och annat tråkigt samtidigt som man har en bebis på höften och en annan fastkramad runt benet. Till hjälp har jag min underbara och snälla livskamrat Andreas som alltid finns där. För två år sedan var jag färsk mamma och hade noll koll jag körde på instinkt nu känner jag med nummer två att jag har lite mer kött på bena. Det finns visa saker som jag vet nu som jag önskar att jag visste redan då som ny bliven mamma och kanske kan jag förmedla lite av de sakerna här i bloggen.Hoppas det blir trevlig läsning! Jag ser fram emot kommentarer och tips! Fast kommentarer om felstavning och särskrivningar kan ni skippa - Einstin hade också dyslexsi